Германското правосъдие не може да започне собствено наказателно разследване на

...
Германското правосъдие не може да започне собствено наказателно разследване на
Коментари Харесай

Германия не може да разследва отравянето на Навални

Германското правораздаване не може да стартира лично наказателно следствие на отравянето на Алексей Навални и да повдигне обвиняване против никого, защото хипотетичното закононарушение не е станало на територията на Германия. Това заяви в понеделник вечерта на уеб страницата си вестник "Зюддойче цайтунг ", базирайки се на източници в проверяващите кръгове.

Според вестника, още преди канцлерът Ангела Меркел да разгласи първите резултати от немския тест на пробите, "правителството се свързало Генералната прокуратура в Карлсруе ". Както отбелязва "Зюддойче цайтунг ", "юристите бяха помолени да изяснят дали Германия въобще може да стартира следствие против нарушителите. " Те обаче "само поклатиха глави ", написа вестникът.

В съпоставяне със обстановката с татко и щерка Скрипал, те са били отровени във Англия. В случая с Навални няма връзка с допустимо отравяне в Германия - той е доведен тук за лекуване.

На доктрина би могло да бъде допустимо следствие, в случай че положението на Навални в този момент внезапно се утежни. Въпреки това даже в този случай процедурните стъпки ще бъдат подхванати не от Генералната прокуратура, а от Берлинската работа, се споделя в публикацията.

Навални е бил изложен на отровно вещество от групата "Новичок ". Военните токсиколози от лаборатория в Мюнхен са стигнали до този извод. Впоследствие беше обявено, че наличието на веществата е доказано и от самостоятелни лаборатории в Швеция и Франция, в допълнение към това пробите са трансферирани в ОЗХО.

"Зюддойче цайтунг ", без да показва източник, оповестява, че федералното държавно управление е предоставило на специалистите от ОЗХО хеликоптер за безвредно превозване на пробите до Хага.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР