Германското правителство заяви, че забранява влизането на сезонни работници от

...
Германското правителство заяви, че забранява влизането на сезонни работници от
Коментари Харесай

Германия забрани влизането на сезонни работници

Германското държавно управление съобщи, че не разрешава влизането на сезонни служащи от чужбина, с цел да спре коронавирусната зараза, което евентуално ще остави фермерите с дефицит на работна ръка за събиране на реколтата.

" Сезонните служащи и тези за прибиране на реколтата към този момент няма да могат да влизат в Германия ", съобщи представител на министерството на вътрешните работи на конференция в Берлин.

Забраната ще се ползва от през днешния ден и ще бъде в действие " до последващо съобщение ", сподели той. Забраната е в действие и за хора от страни от Европейски Съюз.

Около 300 000 сезонни служащи идват в Германия всяка година, основно от Полша и Румъния, с цел да оказват помощ при събирането на годишна продукция от култури като аспержи и ягоди.

Земеделските стопани към този момент сигнализираха за връщане на служащите на границата, откакто европейските страни затвориха границите си в опит да забавят разпространяването на вируса.

Германия наложи граничния надзор предходната седмица с пет прилежащи страни, а последното известие бележи още едно стягане на изискванията за влизане.

Юрген Якоб от Beelitzer Spargel, асоциация за земеделските производители на аспержи в Бранденбург, сподели за Агенция Франс Прес, че до момента тази година са пристигнали единствено половината от 5000 сезонни служащи, нужни в района.

" Вече сме доста покрай реколтата от аспержи, само че в случай че нямаме задоволително служащи, няма да можем да съберем цялата годишна продукция ", сподели той.

Министърът на земеделието Юлия Кльокнер предложи да запълнят някои от свободните работни места с служащи, които се оказаха безработни поради коронавирусната рецесия.

Мерките, контрактувани от кабинета в понеделник за подкрепяне на земеделските стопани, включват позволяване на служащите да работят по-дълго и облекчение на бюрокрацията към наемането на краткотрайни служащи от други браншове.

Във Франция, където фермите също имат незабавна потребност от служащи, държавното управление прикани хората да изключат блокирането на ковид, с цел да се причислят към " огромната селскостопанска войска на Франция ".

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР