Германското правителство все още не е запознато с конкретните детайли

...
Германското правителство все още не е запознато с конкретните детайли
Коментари Харесай

Германия не разполага с никакви подробности за планираното намаляване на американските войски

Германското държавно управление към момента не е осведомено с съответните елементи към плануваното от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп евакуиране на близо 10 000 американски военнослужещи от Германия, съобщи през днешния ден немският министър на външните работи Хайко Маас, представен от международните организации.

"Нито Държавният департамент, нито Пентагонът е предоставял каквато и да било информация по въпроса ", сподели немският външен министър след среща във Варшава с полския си сътрудник Яцек Чапутович.

Вчера Тръмп разгласи, че Съединени американски щати ще понижат военното си наличие в Германия на 25 000 души, и упрекна Берлин, че не отделя задоволително финансови средства за НАТО.

Тръмп: Съединени американски щати ще понижат бойците си в Германия до 25 000 души

Полша от своя страна непрестанно се стреми да ускори американското военно наличие на своя територия. Чапутович обаче акцентира, че тези старания не са свързани с желанието на Съединените щати да усилят числеността на своя контингент в Германия.

"Вече една година преговаряме със Съединени американски щати за увеличение на военното наличие в нашата страна. Тези договаряния обаче нямат никаква връзка с последните американски заявления и американско-германски договаряния за (военното присъствие) или допустимо негово редуциране ", сподели Чапутович.

"Американските войски в Германия са от изгода и за нашата сигурност ", добави полският външен министър.

На конференцията Чапутович изрази мнение, че газопроводът "Северен поток - 2 " не трябва да бъде издигнат.

"Северен поток - 2 " е план, който Полша подлага на критика още през цялото време, тъй като той не обезпечава енергийна сигурност и слага според от доставките на един-единствен снабдител - "Газпром ", сподели полският външен министър. Той акцентира, че плануваният газопровод съставлява опасност за страните от Централна и Източна Европа, както и за Украйна, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР