Германското правителство сметна за неуместно турският президент Реджеп Ердоган Реджеп

...
Германското правителство сметна за неуместно турският президент Реджеп Ердоган Реджеп
Коментари Харесай

Берлин отказа на Ердоган да държи реч пред турци в Германия



Германското държавно управление счете за несвоевременно турският президент Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила да има обществени прояви в Германия, като се има поради напрежението сред двете съюзнички в НАТО.

Той изрази предпочитание да направи послание към етнически турци в Германия идната седмица по време на визитата си за срещата на Г-20 в Хамбург, това обаче няма да се случи. Германският външен министър Зигмар Габриел съобщи, че Берлин е получил молбата на Ердоган, само че тя е била отхвърлена още преди седмици.

Външният министър уточни, че схваща водача на своята Социалдемократическа партия (СДП) Мартин Шулц Мартин Шулц – немски политик, ръководител на Европейския... към профила, който счита, че „ задгранични политици, които нарушават полезностите не би трябвало да бъдат допускани да произнасят пламенни речи в Германия “.

Последният път, в който турският президент приказва пред представители на 3-милионната турска общественост в Германия през май 2015 година, в град Карлсруе.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР