Германското правителство се застъпва в Европейския съюз за включването на

...
Германското правителство се застъпва в Европейския съюз за включването на
Коментари Харесай

Берлин настоява за санкции срещу руския ядрен сектор

Германското държавно управление се застъпва в Европейския съюз за включването на съветския нуклеарен бранш в 11-ия пакет от наказания против Руската федерация. Това изказване направи вицеканцлерът, министър на стопанската система и опазването на климата на Германия Роберт Хабек ( " Зелените " ) в изявление за организация ДПА.
Робет Хабек
„ Ядрените технологии са доста сензитивна област и тук Русия към този момент не може да се смята за благонадежден сътрудник “, сподели той. Хабек счита, че Русия употребява зависимостта си от енергийните си запаси, с цел да упражнява напън. " В тази връзка немското държавно управление в този момент сподели на Европейската комисия за нуждата от включване на гражданския нуклеарен бранш (на Русия). Това би трябвало да стане част от идващия пакет от наказания ", сподели немският министър.
Хабек счита, че Европейският съюз би трябвало да стане още по-независим от Русия. " В доста области постигнахме огромен прогрес, в това число в енергийния бранш. Все още има въпроси във връзка с нуклеарния бранш ", сподели той. Министърът счита, че глобите би трябвало да включват временен интервал, който да даде време на някои страни да се откажат от съветския кротичък атом. „ Но е значимо да стартираме и да не се опасяваме от решителни дейности в тази област “, сподели той.
Самата Германия в събота изключва последните три настоящи атомни електроцентрали - Isar-2, Neckarwestheim-2 и Emsland - от електрическата мрежа, като по този метод изцяло изоставя личната си нуклеарна сила. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР