Германското правителство се очаква да обсъди пакет от мерки за

...
Германското правителство се очаква да обсъди пакет от мерки за
Коментари Харесай

Германското правителство обсъжда многомилиарден пакет за стимулиране на икономиката

Германското държавно управление се чака да разиска пакет от ограничения за стимулиране на стопанската система, вероятно на стойност 80 милиарда евро, посредством които да смекчи удара, нанесен от коронавирусната пандемия, съобщи ДПА.

Планира се представители на съдружното държавно управление на Ангела Меркел да се срещнат по-късно през днешния ден в канцлерството за маратонски договаряния, които съгласно източници може да продължат цялата нощ.

Коалиционните сътрудници Християндемократически съюз (ХДС) и Германска социалдемократическа партия (ГСДП) към момента имат несъгласия за разпределянето на средствата.

Сред премисляните разновидности са заделяне на до 3 млн. евро на компания за покриване на понесени загуби, награда за поощряване на хората да купуват коли в поддръжка на автомобилния бранш, в допълнение финансиране за общините, борещи се с повишаване на безработицата, както и вложения за 28 милиарда евро в инфраструктурни планове.

Пакетът ще бъде един от най-големите в историята на страната. В разгара на финансовата рецесия през 2008 година немското държавно управление отпусна към 90 милиарда евро в помощ на стопанската система, напомня ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР