Германското правителство реши да купи три нови самолета "Еърбъс", за

...
Германското правителство реши да купи три нови самолета "Еърбъс", за
Коментари Харесай

Германия купува три нови правителствени самолета

Германското държавно управление реши да купи три нови самолета "Еърбъс ", с цел да възобнови въздушния си флот след поредност от произшествия, объркали публични пътувания на няколко висши политици, включително канцлера Ангела Меркел, заяви министерството на защитата, представено от Франс прес.

Трите самолета "Еърбъс " А350, които ще бъдат поръчани още този месец, костват общо 1,2 милиарда евро. Първият се чака да бъде доставен следващата година, а другите два - през 2022 година, посочи нощес на уеб страницата си ведомството.

"Това ще даде опция за увеличим парка си от самолетите за далечни полети с високо ниво на сигурност и да сменяем дълготрайно старите видове самолети ", изясни министерството.

Цената включва базисната себестойност, към която се прибавят разноските за скъпо съоръжение като ВИП-кабина за членовете на държавното управление и подсилена системи за отбрана.

Новите самолети ще могат да се употребяват от висши държавни и военни представители, а също за транспортиране на ранени хора или съоръжение.

За няколко месеца немското държавно управление претърпява "черна серия " от произшествия с държавните самолети и унизителни повреди.

Според ДПА вицеканцлерът и министър на финансите Олаф Шолц, който трябваше да дойде през днешния ден във Вашингтон за среща на Международния валутен фонд, не е могъл да употребява самолета "Конрад Аденауер " ( "Еърбъс " А340), който е на механически обзор след нов случай във вторник, когато спука гума на колесник при кацане.

Министърът ще дойде в Съединени американски щати по-късно и с по-малък аероплан - А 321, който би трябвало да извърши междинно кацане в Исландия, с цел да зареди с гориво.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР