Германското правителство реши да изгони двама служители на посолството на

...
Германското правителство реши да изгони двама служители на посолството на
Коментари Харесай

Германия реши да изгони двама руски дипломати заради случай със знаково убийство

Германското държавно управление реши да изгони двама чиновници на посолството на Русия поради убийството в Берлин на някогашен чеченски полеви пълководец. Това заяви немското външно министерство, съобщи БГНЕС.
Съгласно обяснението, съветските управляващи не са оказали задоволително подпомагане за следствието на убийството в берлинския парк Тийнгартен, осъществено на 23 август тази година, въпреки Берлин неведнъж и упорито да е търсил съветската страна.
За финален път представителят на немското външно министерство Андреас Михаелис се обърна към съветския дипломат Сергей Начаев с сходна молба на 20 ноември. " Но съветската страна бавеше осъществяването на настояването на немското държавно управление за оказване на подпомагане при следствието на закононарушението ", се показва в известие на Министерство на външните работи в Берлин.
По-рано през днешния ден Федералната прокуратура, която пое следствието на гръмкото убийството заяви, че има учредения да допуска, че съветските управляващи евентуално са виновни за него. Убитият е 40-годишният Зелимхан Хангошвили. Според проверяващия уебсайт Bellingcat става въпрос за поръчково ликвидиране с съветска връзка. А някогашната брачна половинка на убития - Манана Цатиева, разяснява пред Deutsche Welle, че Хангошвили най-вероятно е погубен, тъй като е воювал против Русия в Чечня и е работил против съветските ползи в Грузия и спора в Абхазия и Южна Осетия. Хангошвили отива в Германия преди три години, откакто е имало няколко опита за нападение против негов Грузия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР