Германското правителство призова турския президент Реджеп Ердоган да уважи молбата

...
Германското правителство призова турския президент Реджеп Ердоган да уважи молбата
Коментари Харесай

Германия няма намерение да отстъпва пред Ердоган

Германското държавно управление прикани турския президент Реджеп Ердоган да почете молбата му да не приказва пред турци, живеещи в Германия, по време на престоя му за срещата на върха в Хамбург на Г-20, съобщи Reuters.

С извънредно непоколебим звук, открояващ неприятното положение на връзките, представител на немското външно министерство съобщи, че даже появяването на Ердоган при турското консулство или посредством видеовръзка "би била засегнатост за ясно изразената воля на държавното управление и нарушение на немския суверенитет ", показва организацията.

Прояви от това естество би трябвало да бъдат съответно поискани авансово, сподели Мартин Шефер на конференция, откакто бе запитан за "слуховете ", че Ердоган въпреки всичко би могъл да приказва пред турската общественост макар молбата на Берлин.

По думите на представителя Германия не може да забрани на Ердоган да приказва при турското консулство, само че има благоприятни условия да повлияе на такова начинание.

Преди седмица немският външен министър Зигмар Габриел съобщи, че не желае непознати вътрешни спорове да се разиграват измежду турската общественост във Федералната република, явно визирайки дълбоките политически разделения в Анкара.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР