Германското правителство притежава доказателства, че Huawei си сътрудничи с китайското

...
Германското правителство притежава доказателства, че Huawei си сътрудничи с китайското
Коментари Харесай

Берлин има доказателства, че Huawei работи с китайското разузнаване

Германското държавно управление има доказателства, че Huawei си сътрудничи с китайското разузнаване, оповестява бизнес изданието Handelsblatt, представено от Reuters.

" Към края на 2019 година ни бе предоставена разследваща информация от Съединени американски щати, съгласно която има доказателства, че Huawei си сътрудничи с разследващите органи на Китай ", написа вестникът, цитирайки източник от външното министерство.

Изданието не е съумяло да получи формален коментар от немското държавно управление, нито от Huawei.

Кабинетът на канцлера Ангела Меркел и партията ѝ са разграничени дали телекомуникационното съоръжение на Huawei основава опасност за сигурността на най-голямата европейска стопанска система, в която и трите мобилни оператора са клиенти на китайската компания.

Сред скепцитиците е точно Министерство на външните работи. Вестникът цитира документа, от който излиза наяве, че информацията от Съединени американски щати е безапелационно доказателство, че китайските компании не би трябвало да бъдат допускани в построяването на 5G мрежи.

Във вторник Англия взе решение да ограничи потреблението на телекомуникационно съоръжение от Huawei в построяването на мрежата от идващото потомство.

Днес Европейският съюз излезе с отчет, съгласно който страните от блока ще имат право да блокират или лимитират високорискови снабдители от построяването на 5G мрежите. Подходът е еднакъв с този на Англия, а решението ще бъде на всяка обособена страна. Брюксел предлага страните да разчитат на няколко разнообразни снабдители, вместо да разчитат единствено на един. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР