Германското правителство представи днес плановете си за нови антиковидни мерки

...
Германското правителство представи днес плановете си за нови антиковидни мерки
Коментари Харесай

Германските власти обявиха нови антиковидни мерки за есента и зимата

Германското държавно управление показа през днешния ден проектите си за нови антиковидни ограничения за задаващите се есен и зима, в очакване броят на новозаразените с ковид още веднъж да нарасне през студения сезон, съобщи Асошиейтед прес.

Носенето на маски в самолетите и при пътувания на дълги дистанции с трен и рейс ще бъде наложително от октомври до началото на април в цяла Германия. Задължителното носене на маски и показване на негативен тест за ковид ще се изисква при посещаване в лечебните заведения, старческите домове и сходни институции с уязвими групи от популацията.

Много други правила ще се вкарват самостоятелно от 16-те обособени провинции според от това, какъв брой съществено е разпространяването на ковид там. Тези правила могат да включват носенето на маски в локалния публичен превоз, в учебните заведения за учениците от пети клас нагоре, както и при публични прояви на закрито.

Някои публични институции, като учебните заведения, пандизите и центровете за настаняване на бежанци, могат да вкарат също постоянно тестване още веднъж, ако броят на новозаразените се увеличи, споделиха немските министри на опазването на здравето и правораздаването в взаимно изказване.

" Германия би трябвало да бъде по-добре готова за идната пандемична зима, в сравнение с през предходни години ", сподели здравният министър Карл Лаутербах и добави, че имунизационната акция ще стартира през есента с нови ваксини.

Министърът на правораздаването Марко Бушман добави, че специфични старания ще бъдат положени, с цел да се оставят учебните заведения отворени.

" Децата имат право да учебно обучение и учебни занятия, които са допустимо най-безгрижни. Затова затварянето на учебни заведения не би трябвало да се позволява ", сподели Бушман и добави, че от единствено обособените провинции " ще могат на постановат задължението за носене на маски в учебните заведения, в случай че това е належащо за да продължат да се обезпечават присъствени занятия ".

Новите правила би трябвало да бъдат утвърдени от държавното управление и Народното събрание, с цел да влязат в действие, само че се чака, че ще бъдат признати.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР