Германското правителство планира нов закон, с който да се улеснява

...
Германското правителство планира нов закон, с който да се улеснява
Коментари Харесай

Германия затяга мерките за мигранти: Планира се ускорена депортация

Германското държавно управление възнамерява нов закон, с който да се улеснява депортацията на мигранти с отказано леговище.

Законът беше показан от министъра на вътрешните работи Нанси Файзер, като в него са включени общо 12 ограничения, които би трябвало да улеснят депортациите на мигранти от Германия.

Според законопроекта депортирането на хора, които са наказани на най-малко една година затвор, както и експулсирането на членове на незаконни организации, ще стане доста по-лесно. Задържаните даже няма да бъдат уведомявани за тяхната депортация.

„ Хизбула “ и Иран да не се намесват в този спор “, уточни Олаф Шолц

Максималната дълготрайност на задържането в очакване депортация ще бъде увеличена от 10 на 28 дни, което ще даде на управляващите повече време да за подготовка.

Ще стане допустимо и претърсването на домове за устройства с данни и документи, изключително за изясняване на нечия идентичност, както и настаняването в общи квартири, с което се обезпечава по-строг надзор от страна на управляващите.

Снимка: Reuters

Обсъждат се обаче и облекчения за бежанците, които имат статут на престояване, като им се даде правото да стартират работа по-рано. Досега това беше допустимо едвам след девет месеца, като концепцията е този интервал да бъде понижен на шест месеца и по този метод хората с положителни вероятности по-бързо да се интегрират на пазара на труда.

Тази смяна има за цел да помогне на немската икономка да се оправи със сериозния дефицит на квалифицирана работна ръка. Очаква се пакетът да бъде разискван и утвърден от Бундестага в най-скоро време.

В известие в Telegram групировката заяви, че един от нейните бойци е направил нападението

Новината за новия законопроект в Германия идва дни след терористичната офанзива в Брюксел, при която починаха двама шведи, пристигнали да гледат футболната среща сред националните тимове на Белгия и Швеция.

Двама почитатели на гостите бяха убити на път за стадиона

Нападателят е 45-годишен тунизийски жител, пребиваващ незаконно в Белгия. Искането от него леговище е било отхвърлено още през 2020 година

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР