Германското правителство планира да въведе специална такса, за да намали

...
Германското правителство планира да въведе специална такса, за да намали
Коментари Харесай

След електроенергийния, Германия ще обложи свръхпечалбите и на газовия и петролния сектор – ето с колко

Германското държавно управление възнамерява да вкара специфична такса, с цел да понижи с 33% така наречен непредвидени облаги (свръхпечалбите), осъществени от петролни, въглищни и газови компании. Изчислява се, че този налог би могъл да генерират доходи сред един и три милиарда евро, споделиха за Reuters източници от финансовото министерство на страната.

Таксата, наречена " Принос към енергийна рецесия в Европейски Съюз ", ще засегне дребен двуцифрен брой компании, като ще бъде ориентирана към облагите им за 2022 година и 2023 година, и ще бъде въведена до края на 2022 година, прибавят източниците на организацията. Германия е водила договаряния за налога на равнище Европейски съюз и е проучила няколко метода за използването му, съгласно източниците.

Новият данък ще засегне петролните, въглищните и газовите компании и рафинериите, чиито облаги за тази и идната година надвишават с 20% или повече междинната им годишна стойност за интервала 2018-2021 година, демонстрира проектодокумент на финансовото министерство, забелязан от Reuters.

Катарина Бек, представител по финансовите въпроси на Зелената партия, която е съдружен сътрудник, разяснява обаче, че плануваният нов данък евентуално може да бъде заобиколен в огромен мащаб от компании, преместващи облаги в чужбина, ограничавайки по този метод приходите си в Германия.

" Проектът на финансовото министерство за налог върху непредвидени облаги за петролни и газови компании не дава отговор на нужното ", споделя Бек. Според нея, Данъкът върху непредвидените облаги от газ и петрол би трябвало да бъде сред 60% и 80%, с цел да подхожда почти на 90-процентната такса за електроенергийния бранш.

Планираният налог върху петролния и газовия бранш е друг от различен, разгласен от Германия по-рано тази седмица, който ще се ползва за непредвидените облаги от електрическа енергия от 1-ви септември 2022 година (със задна дата) и ще продължи минимум до юни 2023 година.
 Бундесбанк: Германската стопанска система ще навлезе в криза през зимата
Бундесбанк: Германската стопанска система ще навлезе в криза през зимата

Инфлацията в страната продължава да расте
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР