Германското правителство отстрани от поста му Ханс-Георг Маасен, шеф на

...
Германското правителство отстрани от поста му Ханс-Георг Маасен, шеф на
Коментари Харесай

Меркел понижи шпионски шеф в секретар на вътрешното министерство

Германското държавно управление в профил от поста му Ханс-Георг Маасен, началник на Федералната работа за отбрана на конституцията, което е немското контраразузнаване.
Маасен е изместен на друга служба.
" Г-н Маасен ще стане държавен секретар в министерството на вътрешните работи ", гласи изказване след спешни диалози сред Ангела Меркел и водачите на нейните съдружни сътрудници.
Разразилата се рецесия към разминаванато в позициите сред шефа на ФСЗК и канцлера Ангела Меркел раздруса нежната коалиция на канцлера.
До днешното решение се стигна след появяването на несъгласия в оценките за напрежението около мигранти и произшествия.
БГНЕС напомня, че 55-годишният Маасен стана обект на яростни разногласия, откакто изрази подозрения по отношение на истинността на информациите за дейностите на крайнодесни хулигани и неонацисти, които атакуваха на инцидентен принцип имигрантите в източния град Кемниц в края на август.
Атаките, които провокираха омерзение в Германия и в чужбина, бяха провокирани от съдбовно намушкване с нож, при което за основен обвинен беше посочен иракчанин.
Два дни по-късно Маасен сложи под въпрос достоверността на аматьорските видеозаписи, показващи насилието на тълпата, и изрази подозрение, че расистите в действителност " са преследвали " чужденци - мнения, които директно противоречаха на позицията на Меркел, която осъди ксенофобските набези и " омразата по улиците ".

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР