Германското правителство одобрява износа на четири ракетни системи RAM за

...
Германското правителство одобрява износа на четири ракетни системи RAM за
Коментари Харесай

Германия одобрява износа на ракетни системи за Катар

Германското държавно управление утвърждава износа на четири ракетни системи RAM за Катар , създадени от Германия и Съединените щати, разяснява министърът на стопанската система Петер Алтмайер в писмо, представен от " Ройтерс ".

Писмото е от 23 януари, в него не се загатва цената на договорката на договорката , като се базира на правосъдно решение от 2014 година, което разрешава да не се загатват числа, в случай че това може да навреди на конкурентоспособността на сдруженията.

Одобрението на продажбата идва на фона на прекъсването на всички продажби на оръжия на противника на Катар, Саудитска Арабия , наложено от Берлин след убийството на журналиста Джамал Кашоги.
 Германия желае Европейски Съюз да спре износа на оръжия за Саудитска Арабия
Германия желае Европейски Съюз да спре износа на оръжия за Саудитска Арабия

Важно е да се реализира действителна и обща европейска позиция

RAM е ракетна система основана на кораби , която пази военни кораби против ракети, самолети, хеликоптери и други кораби . Продажбата включва и 85 двурежимни радарни и инфрачервени прихващащи системи, които насочват ракетата към задачата.

Системата RAM се създава и продава от RAM-System GmBH, взаимно дружество на немската компания Diehl и европейската ракетна компания MBDA, а американският производител на оръжия Raytheon Co. MBDA е благосъстоятелност на Airbus, английската BAE Systems и италианския Leonardo.

Ракетната система ще бъде изнесена за Катар през Италия , до момента в който прихващащите ще бъдат изнесени през Съединените щати, изяснява Алтмайер в писмото си.

" Безотговорно е немското държавно управление да продължи да утвърждава продажбата на оръжия на спешни райони ", разяснява Клаус Ернст, член на радикалната лява опозиционна партия.

Миналата година Германия разгласи проекти за разширение на връзките с Катар , който даде обещание да влага 10 милиарда евро в немската стопанска система .

Според RND, системата RAM преди този момент е продавана от Германия в Египет, Турция и Обединените арабски емирства .
 Рязък спад на износа на оръжия от Германия през 2018-а
Рязък спад на износа на оръжия от Германия през 2018-а

Свил се е от 6,2 милиарда евро на 4,8 милиарда евро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР