Германското правителство одобри законопроекта на министъра на здравеопазването Карл Лаутербах

...
Германското правителство одобри законопроекта на министъра на здравеопазването Карл Лаутербах
Коментари Харесай

Германия легализира канабиса

Германското държавно управление утвърди законопроекта на министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах за узаконяване на канабиса. Това разчиства пътя за коренен поврат в немската политика във връзка с опиатите, който се разисква спорно от месеци. Притежанието на до 25 грама канабис ще остане безнаказано за пълнолетни лица и в бъдеще.

При представянето министърът на опазването на здравето Лаутербах назова законопроекта " повратна точка в една за жалост несполучлива политика във връзка с канабиса ". Целта е да се сложат спирачки пред черния пазар и закононарушенията, свързани с опиати, както и да се ограничи търговията с упойващи субстанции. На тези проблеми би трябвало да се противодейства с " следена заверка ", съобщи министърът.

Критиците на легализацията на канабиса упрекнаха Лаутербах, че подценява отбраната на здравето и младежта. Дебатът по плана е бил потребен, съобщи министърът. Той не желае да скрива проблемите, които високата консумация на канабис води със себе си, сподели той.

" Защитата на децата и младежите е централен съставен елемент на целия проектозакон ", акцентира Лаутербах.

Кампания за предварителна защита, ориентирана към младежите, ще коментира заплахите от канабиса, сподели той.

" Мозъците, които към момента се развиват, могат да бъдат трайно повредени от потреблението ", изясни Лаутербах.

В новия закон се планува канабисът да бъде изваден от Закона за наркотичните субстанции, където до момента е включен като неразрешено вещество наред с хероина, LSD и кокаина (подобна е обстановката и в България - той е " високорисково наркотично вещество ", б.р.)

След това ще бъдат тествани " търговски вериги за доставки " в границите на примерни планове в няколко федерални провинции - от производството до разпространяването и продажбата на канабис в профилирани магазини. Проектите са научно съпроводени и са лимитирани до пет години.

Кога законът ще влезе в действие, зависи от това по кое време ще бъде разискван и признат в Бундестага след лятната почивка. Според Федералното министерство на опазването на здравето не е наложително Бундесратът да даде единодушие. Според проекта на Лаутербах легализацията на канабиса би трябвало да влезе в действие най-късно до края на годината.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР