Германското правителство одобри днес въвеждането на трети пол в официалните

...
Германското правителство одобри днес въвеждането на трети пол в официалните
Коментари Харесай

Германия въвежда трети пол в официалните регистри

Германското държавно управление утвърди през днешния ден въвеждането на трети пол в формалните регистри, като човек ще има опция да се вписва като " друг ", съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

През ноември Федералният парламентарен съд постанови, че би трябвало да се позволи хора да бъдат вписвани в регистрите нито като дами, нито като мъже, и подреди на управляващите или да вкарат опция за изтъкване на трети пол, или въобще да отстранен графата " пол ".

Решението беше по дело, заведено от просител, чието искане в данните за него в регистъра на ражданията полът му да бъде изменен от " женски " на " интерсексуален/различен " или " друг " не било задоволено.

Досега единствената друга опция беше квадратчето за пол да се остави празно, отбелязва АП.

Днешното решение да бъде добавено квадратче за трети пол с формулировката " друг " в регистъра на ражданията изисква и парламентарно утвърждение.

Министърът по въпросите на фамилията Франциска Гифай, която е представител на левоцентристите - по-малкия сътрудник на консерваторите в ръководещата коалиция - съобщи, че това е " значима стъпка напред в правното признание на хората, чиято полова еднаквост не е нито мъжка, нито женска ".

В прилежаща Австрия Конституционният съд постанови през юни, че управляващите би трябвало да разрешат в формалните регистри да бъдат вписвани хора като лица с друг от мъжкия и женския пол, в случай че желанието им е такова. Той обаче постанови и че няма потребност да се трансформира съществуващото законодателство, тъй като в него не е категорично упоменато, че полът на хората би трябвало да бъде мъжки или женски.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР