Германското правителство очаква икономическите последици от коронавируса да бъдат по-малки

...
Германското правителство очаква икономическите последици от коронавируса да бъдат по-малки
Коментари Харесай

Германското правителство очаква икономическите последици от COVID-19 да бъдат по-малки от прогнозираното

Германското държавно управление чака икономическите последствия от ковид да бъдат по-малки от плануваното, твърди източник на Блумбърг, осведомен с обновените данни.

През април съдружното държавно управление на Ангела Меркел разгласи, че стопанската система на страната ще се свие с 6,3% през 2020 година, регистрирайки в най-лошата от Втората международна война насам, последвана от растеж от 5,2% през 2021 година Министърът на стопанската система Петер Алтмайер би трябвало да показа обновените прогнози през днешния ден.

Икономическата интензивност в най-голямата европейска стопанска система реализира мощен отскок след срутва през второто тримесечие, като немските компании към този момент гледат по-оптимистично на вероятностите пред стопанската система на страната.

Нарастващият брой на инфектираните с ковид в Германия след ваканционния сезон обаче възобнови страховете от връщането на строгите карантинни ограничения, които могат да задълбочат рецесията в страната и в Европа.

В понеделник Ройтерс заяви, че немското държавно управление ще ревизира прогнозата си за 2020 година до спад на Брутният вътрешен продукт от по-малко от 6%.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР