Германското правителство не споделя позицията на Полша , която е

...
Германското правителство не споделя позицията на Полша , която е
Коментари Харесай

Германия не споделя позицията на Полша за Северен поток 2

Германското държавно управление не споделя позицията на Полша, която е против строителството на газопровода „ Северен поток-2 “, съобщи външният министър Хайко Маас на взаимна конференция с полския си сътрудник Яцек Чапутович, съобщи БГНЕС.
По думите на Маас в Германия са осведомени с позицията на Полша и нейните причини, само че „ управляващите в германия не споделят тези опасения “. „ В Германия сме уверени, че този план няма да докара до зависимостта на Европа в областта на доставка на сила. Не считаме, че Украйна в това отношение е подложена на напън. “
От своя страна полският външен министър уточни, че „ полската позиция се разграничава от немската “. „ Виждаме спор, който се води сред управляващите на Германия и Съединените щати. Представители на американската администрация настояват, че „ Северен поток-2 “ е инструмент за приемане от Русия на финансови средства, които тя ще употребява за модернизиране на армията и въоръженията си, което заплашва сигурността на Европа и света “, сподели полският министър.
Според казаното от Чапутович „ този газопровод има геополитически темперамент, той е нездравословен, заплашва диверсифицирането и слага Украйна в доста комплицирано състояние “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР