Германското правителство, на последното си заседание тази година, даде ход

...
Германското правителство, на последното си заседание тази година, даде ход
Коментари Харесай

​Германското правителство даде ход на Закона за имиграцията

Германското държавно управление, на последното си съвещание тази година, даде ход на първия в историята на страната Закон за имиграцията. Той се отнася най-вече за експерти от страни отвън Европейския съюз. Има за цел да улеснява преселването във Федералната република, а както и да отговори на потребностите на бизнеса от работна ръка. Законопроектът обаче е оспорван.

Пред 60 години немската стопанска система за първи път притегля чужденци като работна ръка. Това е началото на гастарбайтерството, което в никакъв случай не е било проведено или разказано в законите на страната. Липсата на работна ръка се усеща и в този момент.

Канцлерът и министрите ѝ, след дълги размишления се насочиха към резултат. Работодателските организации и синдикатите упражняват напън. Членовете на кабинета наподобяват по-единни от парламентарните си групи по идеологически заредения въпрос с имиграцията. 1 млн. и 200 хиляди са незаетите работни места в Германия.
Хубертус Хайл, министър по заетостта и обществените въпроси: " Това към този момент се трансформира в спирачка за стопански напредък в доста сфери ".  © Българска телеграфна агенция
Няма разногласия по това, че единствено който работи и може независимо да се финансира, ще бъде признат в страната да търси място за най-много половин година. Даване на леговище и разрешителни за работа няма да се смесват.
Хорст Зеехофер, министър на вътрешните работи: " В момента има общо 180 000 бежанци и мигранти, които са тук. Една трета от тях са с престой над 4 години, по тази причина би трябвало да поставим всички старания да ги интегрираме в публичния ни живот ".
Работодателите упорстват законопроектът бързо да бъде признат от Бундестага. Това обаче не е несъмнено. Все още от редиците на консерваторите подлагат на критика, че хора, на които е отказано леговище, ще могат да останат, тъй като имат работа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР