Германското правителство на отбраната каза днес, че е получило 178

...
Германското правителство на отбраната каза днес, че е получило 178
Коментари Харесай

Хомосексуални войници в Германия искат обезщетения заради дискриминация

Германското държавно управление на защитата сподели през днешния ден, че е получило 178 молби за компенсации от хомосексуални военнослужещи, които са станали жертва на дискриминация в армията, съобщи Асошиейтед прес.
Прочетете още
Министерството призна, че е очаквало повече молби, само че добави, че все пак " задачите на закона са реализирани ".

Въпросният закон, реабилитиращ военнослужещи гейове, претърпели дискриминация, влезе в действие преди две години. Около 400 000 евро са били изплатени досега в сходство с нормативния акт под формата на алегорични компенсации, заяви държавното управление.

Законът бе признат през 2021 година, откакто изследване, поръчано от министерството на защитата и показано през 2020 година, документира " систематична дискриминация " в Бундесвера от 1955 година до началото на 21-и век.

Въпреки че немската войска постави през 2000 година завършек на политиката си на дискриминация против хомосексуалните военни, бяха нужни повече от две десетилетия, с цел да бъде признат закон, който да им дава опция да получат компенсации.

Законът предлага обезщетения и на гейове, които са служили в източногерманската войска преди обединяването на страната през 1990 година.

 По време на представянето на изследването министърът на защитата се извини за дискриминирането против хомосексуалните военни в Бундесвера.

Изследването откри, че " хомосексуалната ориентировка е считана за риск за сигурността в Бундесвера до началото на хилядолетието и е правила невъзможна кариерата като офицер или подофицер ".

В предишното бойците са били наказвани от военни съдилища за секс по взаимно единодушие с сътрудник от същия пол, като са били уволнявани, лишавани от покачване или от отговорност.

" Помирението на засегнатите бойци с Бундесвера не може да се мери единствено с броя на сполучливите процедури за реабилитация и обвързваните с тях заплащания ", сподели през днешния ден немското министерство на защитата. То акцентира, че " самостоятелното, признателно другарство и другарското внимание са също толкоз значима част от това, колкото и експлицитното самопризнание от страна на Бундесвера, че по това време е била осъществена неправда по отношение на засегнатите. "

През последните години Германия опита да реши по разнообразни способи казуса с дискриминирането. През 2017 година Народното събрание гласоподава за отменяне на присъдите на хиляди гейове по закон, криминализиращ мъжката хомосексуалност, който се е ползвал строго в Западна Германия след Втората международна война, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Законодателството, криминализиращо мъжката хомосексуалност, е въведено през 19-и век, затегнато е по време на нацисткото ръководство и е непокътнато в този си тип от демократична Западна Германия, която осъжда към 50 000 мъже сред 1949 и 1969 година. Хомосексуалността е декриминализирана през 1969 година, само че законодателството е анулирано напълно едвам през 1994 година

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР