Германското правителство и ръководството на най-големия авиопревозвач в страната, Луфтханза,

...
Германското правителство и ръководството на най-големия авиопревозвач в страната, Луфтханза,
Коментари Харесай

Луфтханза и германското правителство се разбраха за спасяването на авиокомпанията

Германското държавно управление и управлението на най-големия авиопревозвач в страната, Луфтханза, който беше мощно обиден от повсеместните санитарни ограничавания поради ковид реализираха избавително съглашение за мощна държавна поддръжка, заяви Reuters като се базира на собствен източник. 
Засега няма публични изказвания от двете страни, а споразумението занапред предстои на утвърждение от управителния ръб на немския фонд за избавяне на ковид, както и от Съвета на шефовете на Луфтханза и регулаторните органи на Европейски Съюз. Още предходната седмица авиокомпанията анонсира, че е в предварителни договаряния за съглашение, съгласно което държавното управление ще заеме две места в надзорния съвет на компанията, само че ще упражнява цялостните си права на глас единствено при изключителни условия, като да вземем за пример отбрана на компанията от усвояване. Вече няколко седмици Луфтханза преговаря с Берлин за помощ, с цел да се оправи с предстоящата криза в сектора, само че различия по отношение на контрола над управлението в подмяна на финансова поддръжка, забавиха завършването на съглашението. 
 Изпълнителният шеф на Луфтханза Карстен Шпор съобщи тогава, че ръководството на компанията би било мъчно, в случай че държавното управление упражнява прекомерно огромно въздействие.
Съперници, като френско-холандската група Air France-KLM и американските превозвачи American Airlines, United Airlines и Delta Air Lines, също аплайват за държавна помощ. Луфтханза обяви авансово, че чака изискванията на договорката да включват отвод от бъдещи заплащания на дивиденти и ограничавания върху заплатите на управлението. Планът включва заем от 3 милиарда евро (3,27 милиарда долара) от държавната банка KfW, придобиване на 20% дял от страна на страната в авиокомпанията и конвертируеми облигации, които могат да бъдат заменяеми за дял от 5%.  Дали всички тези условия са реализирани ще стане ясно след формалните изказвания на двете страни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР