Германското правителство и германският парламент са подали молба в най-висшия

...
Германското правителство и германският парламент са подали молба в най-висшия
Коментари Харесай

Правителството на Меркел се опитва да ореже финансирането на крайнодясна партия

Германското държавно управление и немският парламент са подали молба в най-висшия съд в страната за прекъсване на общественото финансиране на крайнодясната Националдемократическа партия на Германия (NPD), която управляващите се пробваха несполучливо да забранят , оповестява " Асошиейтед прес ".

Германското вътрешно министерство посочи, че молбата за прекъсване на финансирането на Националдемократическата партия е била изпратена през днешния ден до Федералния парламентарен съд. Властите желаят да я изключат от системата, която обезпечава на политическите партии обществено финансиране въз основата на тяхното показване в изборите . Не е ясно по кое време съдът ще се произнесе по молбата.

През 2017 година съдът постанови, че партията е прекомерно политически незначителна, с цел да оправдае възбрана , само че уточни, че нейните цели са противоконституционни. В парламентарните избори по-късно същата година Националдемократическата партия получи единствено 0,4 % от гласовете, откакто крайнодесните гласоподаватели вместо това поддържаха националистическата и антиимигрантска партия " Алтернатива за Германия ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР