Германското правителство гони двама служители на посолството на Русия заради

...
Германското правителство гони двама служители на посолството на Русия заради
Коментари Харесай

Германия отзовава двама руски дипломати заради убийството на чеченски бунтовник

Германското държавно управление гони двама чиновници на посолството на Русия поради убийството в Берлин на някогашен чеченски полеви пълководец, заяви немското външно министерство.

 © БГНЕС
Двама чиновници на съветското посолство в Германия са оповестени за личност нон грата, тъй като съветските управляващи, макар повторните и настойчиви претенции, не са оказали задоволително подпомагане за следствието на убийството в берлинския парк Тийнгартен, осъществено на 23 август 2019 година

За финален път представителят на немското външно министерство Андреас Михаелис се обърна към съветския дипломат Сергей Начаев с сходна молба на 20 ноември. " Но съветската страна бавеше осъществяването на настояването на немското държавно управление за оказване на подпомагане при следствието на закононарушението ", се показва в известие на Министерство на външните работи в Берлин.

По-рано Федералната прокуратура, която пое следствието на гръмкото убийството заяви, че има учредения да допуска, че съветските управляващи евентуално са виновни за него.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР