Германското правителство е готово да преразгледа във възходяща посока прогнозата

...
Германското правителство е готово да преразгледа във възходяща посока прогнозата
Коментари Харесай

Германия ще повиши икономическите си прогнози за 2020 година

Германското държавно управление е готово да преразгледа във възходяща посока прогнозата си за стопански напредък за тази година до спад на Брутният вътрешен продукт с по-малко от 6% по отношение на предходна оценка за намаляване с 6,3%, съобщи за Ройтерс източник от ръководещата в страната обединението.

Министърът на стопанската система Петер Алтмайер би трябвало да показа ревизираната икономическа вероятност при започване на идната седмица, добави БНР.

Говорител на икономическия министър съобщи, че новите прогнози към момента се завършват и че Алтмайер ще ги разкрие във вторник (1-ви септември), като в това време отхвърли да даде повече детайлности.

Германската стопанска система се сви с рекордните 9,7% през второто тримесечие като в разгара на пандемията Covid-19 срив претърпяха потребителските разноски, фирмените вложения и износа, всички се сринаха в Последните стопански данни обаче като че ли дават очаквания, че най-голямата стопанска система в Европа се намира в мощно възобновяване от коронавирусната рецесия.

Бизнес настройките се усъвършенстваха повече от предстоящото през август, защото и производството, и услугите набраха скорост. Експортното търсене, най-много от страна на Китай, пък се възвърне през юни за втори месец, а скорошно изследване на института Ifo сподели, че производителите чакат разширение на бизнес интензивност през идващите три месеца.

Перспективите за стопанската система на Германия тази година наподобява по-светли, в сравнение с за множеството други страни от формата Г-7 като се изключи Съединени американски щати. Възходящата проверка на икономическата прогноза на Германия ще окаже въздействие върху оценката на данъчните доходи, която би трябвало да се появи на 10-и септември, и върху нейният бюджет, който би трябвало да бъде показан до края на септември.

През юни източници на Ройтерс показаха, че немският финансов министър Олаф Шолц ще изиска от Народното събрание да усили новите държавни заеми (дългове) с още 62,5 милиарда евро до рекордните 218,5 милиарда през тази година поради ограниченията за стимулиране на възобновяване от коронавирусната пандемия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР