Германското правителство днес одобри мерки за опазване на околната среда,

...
Германското правителство днес одобри мерки за опазване на околната среда,
Коментари Харесай

Германското правителство прие мерки за околната среда на стойност 54 млрд. евро

Германското държавно управление през днешния ден утвърди ограничения за запазване на околната среда, чиято цел е фрапантно да понижат парниковите излъчвания, съобщи " Ройтерс ". Министърът на околната среда Свеня Шулце разгласи в " Туитър " приемането на ограниченията, които ще бъдат част от Закона за отбрана на климата.

Приемането на климатичните ограничения е облекчение за Меркел, чиято ръководеща коалиция регистрира загуби на районните избори и е раздирана от разногласия по пенсионната и данъчна промяна. Коалиционните сътрудници Християндемократически съюз (ХДС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) възнамеряват да преразгледат обединението си до края на годината.

По време на държавното съвещание стотици поддръжници на екологичното придвижване " Бунт против заличаването " блокираха огромен мост покрай Бундестага. Днес е третият ден от световните митинги, целящи да окажат напън върху държавните управления да вземат по-драстични ограничения против международното стопляне.

Организация на обединените нации предизвести в отчет предишния месец, че в случай че парниковите излъчвания не бъдат понижени, светът ще се сблъска с изгубването на градове, погълнати от океаните, пресъхващи реки и изтриване на живота в океаните.

Меркел, която е подложена на критика, че ограниченията не са задоволително амбициозни, даде обещание тази седмица така наречен климатичен пакет да съдържа механизъм за следене на спазването на рестриктивните мерки за нездравословните излъчвания за обособените браншове.

Механизмът ще разреши на министрите да наблюдават кои браншове извършват задачите за излъчванията и да поправят тези цели въз основа на напредъка. Някои от механизмите към момента могат да бъдат изменени или направени по-строги от горната камара на Народното събрание.

Общата цел на признатите ограничения, на стойност 54 милиарда евро, е да бъдат понижени парниковите излъчвания на Германия до 55 % по отношение на нивата от 1990 година до 2030 година.

Активисти и партия " Зелените ", която има мощно наличие в горната камара, не са удовлетворени от проектите за въвеждане на цена на въглеродния диоксид от 10 евро (10.97 долара) за звук за бранша на превоза и отоплението на здания от 2021 година, като е планувано последователно покачване на цената до 35 евро през 2025 година.

Икономисти и природозащитници се надяваха на начална цена от минимум 40 евро и дават образец с Швейцария, където цената е към 90 евро за отопление с изкопаеми горива.

Правителството желае също по този начин повишение на таксите за автомобилния и самолетния превоз, както и повишение на тол таксите за камионите от 2023 година. Кабинетът желае да разшири дотациите за електрически автомобили и да направи по-голяма мрежата от станции за зареждане.

Правителството възнамерява да съживи построяването на вятърни турбини на суша, откакто ползата към тях отслабна поради огромната администрация и опълчването на жителите.

Изграждането на уреди за възобновима сила е от първостепенно значение за Германия на фона на проектите й да се откаже от нуклеарни и топлоцентрали, работещи с въглища. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР