Германското потребителско доверие е спаднало през юни за втори пореден

...
Германското потребителско доверие е спаднало през юни за втори пореден
Коментари Харесай

Потребителското потребление се влошава за втори пореден месец в Германия

Германското потребителско доверие е спаднало през юни за втори следващ месец, макар че потребителите възприемат икономическите вероятности на страната в по-широк проект като постоянни. Това сочи месечното изследване на компанията за маркетингови разбори GfK, представено от ДПА.

Потребителското доверие този месец показва извънредно непоследователна картина, заяви GfK.

Въпреки че интервюираните възприемат главната икономическа обстановка на Германия като малко по-добра, те са доста по-песимистично настроени в упованията си за персоналните си приходи, в сравнение с през май.

Нюрнбергската компания GfK посочи през днешния ден, че потребителското доверие през юни е било на ниво 10,1 пункта, а предварителният показател на доверието за юли - 9,8 пункта. През май индикаторът бе 10,2 пункта.

След като упованията за приходите останаха значително постоянни в последно време, през юни те понесоха сериозен удар, сподели специалистът от компанията Ролф Бюркъл. Този индикатор е изгубил 12,2 пункта до 45,5 - най-ниското ниво от март 2017 година.

Германският трудов пазар, на който намирането на квалифицирана работна ръка е мъчно, способства за усилване на упованията за приходите, само че има от ден на ден признаци, че взривът на работните места затихва, сподели Бюркъл.

Страховете от безработицата се ускоряват измежду някои трудещи се, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР