Германското подразделение на PSA Group Opel планира да съкрати до

Германското подразделение на PSA Group Opel планира да съкрати до ...

Opel планира да съкрати до 4100 работни места.


Германското подразделение на PSA Group Opel планира да съкрати до 4100 работни места, съобщава Bloomberg TV Bulgaria. С това решение компанията ще стане част от другите автомобилни производители по света, които съкращават разходи заради намаляването на продажбите, както и други предизвикателства, пред които са изправени.

Opel планира да се раздели с най-малко 2100 работни мест адо 2025 г. и е възможно да предприеме мерки за съкращаване на допълнителни 1000 души до края на 2029 г. Според източници компанията ще информира служителите за решението си във вторник. Говорител на PSA е отказал коментар.

След фалита на General Motors през 2017 г., германкските автомобилни компании се надпреварват да докажат, че имат готовност да отговорят на строгите стандарти за вредните емисии и да започнат да произвеждат електрически автомобили. Направата на електрически автомобили изисква по- малко части и съответно по- малко работна ръка.

Всички производители на автомобили планират да съкратят повече от 80 000 работни места през следващите няколко години.

PSA публично обяви плановете си в края на миналата година за сливането с италиано-американскя автомобилен производител Fiat Chrysler Automobiles, като заяви, че след сключването на сделката няма да има затворени заводи.
По публикацията работи: Ния Христова

Източник: dnes.bg