Германското министерство на вътрешните работи претърсва 54 обекта на територията

...
Германското министерство на вътрешните работи претърсва 54 обекта на територията
Коментари Харесай

Връзка с "Хизбула" и радикални ислямистки идеи в Германия? Над 500 полицаи претърсват десетки обекти

Германското министерство на вътрешните работи претърсва 54 обекта на територията на седем федерални провинции, за които има информация, че са свързани с рискови ислямисти, съобщи Ройтерс.

В акцията, която е почнала в 6:00 часа сутринта, са включени над 500 служители на реда.

Има съмнения, че разследваните са забъркани в осъществяването на дейности против конституционния ред, които са в поддръжка на ливанското придвижване " Хизбула ".

Студент и неговите другари пушат наргилета с блеснали очи. И мечтаят за Палестина без Израел

Най-много обекти са проверявани в Хамбург. Там над 200 чиновници са влезнали в 32 здания. Сред тях са „ Ислямски център Хамбург ”, асоциация „ Ислямска академия Германия “, „ Асоциация на поддръжниците на иранско-ислямската джамия в Хамбург ”.

Министърът на вътрешните работи Нанси Фейзер показва, че ислямският център от дълго време е бил следен. Разследванията са по отношение на планувана възбрана на съюзи, финансирани от Иран. Страната стои и зад „ Хамас “, които пък правят офанзивите в Израел на 7 октомври.

Според Федералната работа за отбрана на конституцията „ Ислямски център Хамбург “ е учреден през 1962 година и наред с иранското посолство е най-важното посланичество на Ислямска република Иран в Германия.

Дейностите на IZH, който е спонсор на „ Джамията Имам Али “ със седалище в Хамбург, са ориентирани към разпространяване на ислямските учения с шиитско-ирански въздействия в Германия и Европа.

Израелските управляващи не разкриват самоличността на заложниците

Ислямисткият център в Хамбург провежда постоянни молитвени и лекционни събития, религиозни празници, езикови уроци и други курсове. Центърът е построил национална мрежа от контакти в многочислените шиитско-ислямски джамии и асоциации. Но радикалните ислямистки хрумвания също се популяризират.

Германските чиновници на реда са внедрили 3D скенер в някои от претърсваните постройките. Проверяват джамията, молитвената стая, библиотеката, търговски зали и офиси.

На място е дошъл и механически взвод на полицията в Хамбург. Екипите са с тежко съоръжение - за отваряне на тежки порти или издълбаване стени, разяснява “Билд “.

Полицейски чиновници нахлуват и в ислямиски център в Лангенхаген, Долна Саксония. На място са пристигнали тъмни микробуси от Федералната работа на престъпната полиция, специфична част от полицията в Долна Саксония, прокурори и ключари. В джамията не е имало никой и следователите свободно са претърсвали.

Според отбранителните сили на страната всичко това би трябвало да обезпечи нужния напън за унищожаването на „ Хамас “

От сутринта са тествани няколко обекта и в Берлин. С таран е отварена вратата на културен център. Според представител на полицията в акцията в столицата присъединяване са взели 160 полицейски чиновници.

В Мюнхен органите на реда са нахлули в офисите на „ Ислямско обединяване в Бавария “. След обиска те са излезли от постройката с кашони.

Претърсвания за радикални ислямисти е имало още в Хесен, Северен Рейн-Вестфалия и Баден-Вюртемберг.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР