Германското министерство на вътрешните работи каза днес, че е разрешило

...
Германското министерство на вътрешните работи каза днес, че е разрешило
Коментари Харесай

Германия одобрява издигането на знамето на дъгата над правителствени сгради

Германското министерство на вътрешните работи сподели през днешния ден, че е разрешило в някои случаи над здания на федералното държавно управление да бъде издигано знамето с цветовете на дъгата, съобщи Асошиейтед прес.

Агенцията отбелязва, че решението има за цел да покаже приемане на многообразието и да спре разискванията за неразбираемите правила по въпроса.

Вътрешното министерство съобщи, че издигането на знамето на дъгата " би трябвало да бъде обвързвано с съответна дата " - като провеждането на гей паради или годишнината от Стоунуолските протести в Ню Йорк на 28 юни 1969 година , съдействали за развиването на придвижването на ЛГБТ. То няма да бъде разрешено на някои национални празници и други дни. 

Министерството сподели, че до момента не е имало предписание, което публично да позволява издигането на знамето, а това " постоянно е водело до разисквания в предишното ".

" Ние сме съвременна и многообразна страна ", сподели вътрешната министърка Нанси Фезер . " Крайно време е ние, като държавни институции, също по този начин да покажем това по-ясно ", съобщи тя.

" Искаме дискриминирането против хора поради половата им еднаквост да спре във всички сфери на обществото ", сподели Фезер. " Искаме да покажем взаимност с всички, които към момента са подложени на изключване ", съобщи тя.

Правителството на немския канцлер Олаф Шолц, което пристигна на власт през декември, следва дневен ред на обществени промени . Коалицията, състояща се от три обществено демократични партии, предприе старания за унищожаване на криминализирането на " рекламирането " на процедури за аборт от лекари. Управляващите също по този начин желаят да узаконят продажбата на канабис за развлекателни цели, да улеснят опцията за придобиване на немско поданство и да отстранен рестриктивните мерки върху двойното поданство.

Правителството желае да постави завършек на датиращо от 40 години законодателство, съгласно което транссексуалните хора би трябвало да получат психическа оценка и правосъдно решение, преди публично да сменят своя пол, а това да бъде сменено от нов " закон за самоопределението ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР