Германското министерство на външните работи ограничи използването на платформата за

...
Германското министерство на външните работи ограничи използването на платформата за
Коментари Харесай

Берлин ограничава ползването на платформата Зум от съображения за сигурност

Германското министерство на външните работи ограничи потреблението на платформата за видеоконферентна връзка " Зум " (Zoom). В предписание до чиновниците си ведомството показва, че недостатъци в защитеността ѝ я вършат прекомерно рискова за приложимост. Това заяви немският бизнес вестник " Ханделсблат ", представен от Ройтерс.

В заповедта написа, че защото системата се употребява всеобщо от доста от интернационалните сътрудници на министерството, към този момент е невероятно да бъде неразрешена, а на чиновниците се разрешава да я употребяват за професионални потребности и на персоналните си устройства при положение на рецесии.

Правителствен източник удостовери новината.

Успоредно с разпространяването на пандемията от ковид доста внезапно се усили и всекидневното потребление на " Зум ", защото милиони хора са принудени да работят от у дома, а учебните заведения минават на онлайн образование.

Нарасналото потребление на платформата обаче извади нескрито и проблеми със сигурността ѝ, да вземем за пример има случаи злонамерени лица да се намесват във видеоразговори, да откриват надзор над изображението на екрана и да разгласяват наличие с афектиран темперамент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР