Германското министерство на отбраната писа в профила си в мрежата

...
Германското министерство на отбраната писа в профила си в мрежата
Коментари Харесай

Германия ще достави на Украйна шест хеликоптера Sea King

Германското министерство на защитата писа в профила си в мрежата X, че министър Борис Писториус е съобщил на днешното съвещание на групата Рамщайн, че Берлин е решил да достави на Киев шест многоцелеви хеликоптера Sea King .

Такива хеликоптери към този момент бяха доставени от Обединеното кралство преди повече от година.

Тогава се обсъждаше, че те биха могли да бъдат изключително потребни на Украйна за битка с съветските подводници , които биха могли да застрашат корабоплаването в украинските пристанища.

Кралските военноморски сили извеждат от употреба хеликоптерите Sea King преди няколко години. Единият от тях е доста остарял - взел участие е във Фолклендския спор през 1982 г ., където е изиграл историческа роля.

Той е прелетял през стихия, с цел да закара командващия английските сухопътни сили военачалник Джереми Мур в Порт Стенли, с цел да одобри капитулацията на Аржентина на 14 юни 1982 г . Според него никой различен аероплан не е могъл да излети заради неприятното време.
 Британският хеликоптер Sea King отива в Украйна
Британският хеликоптер Sea King отива в Украйна

Бойната машина ще се употребява против съветската експанзия

Хеликоптерите Sea King се употребяват за превозване на ранени, които се нуждаят от незабавна здравна помощ, за напредване на специфични сили на позиция и за превозване на съоръжение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР