Германското летище в град Хановер се превърна в сцена на

...
Германското летище в град Хановер се превърна в сцена на
Коментари Харесай

Масов бой между турци и кюрди на летище в Германия

Германското летище в град Хановер се трансформира в сцена на всеобщ пердах, провокиран от кюрдски стачкуващи, протестиращи против военните дейности на Турция в Сирия, съобщи английският „ Дейли Мейл “.

До сбиването се е стигнало, откакто кюрдите, които са се събрали на летището, с цел да стачкуват против офанзивата на турската войска в сирийския град Африн, били нападнати от пасажерите на аероплан на „ Търкиш Еърлайнс “.

Видео демонстрира протестиращите, които размахват знамената на Кюрдистан и Северна Сирия, да разменят удари с група мъже, които се втурват към тях. На видеото се вижда още, че някои от флаговете се употребяват като спонтанни оръжия.

#DefendAfrin protest in Hanover airport attacked by Turkish nationalists, result in massive brawl. pic.twitter.com/6koftGe4yG

— Carl Zha (@CarlZha) January 22, 2018

Германската полиция е употребила сълзотворен спрей, с цел да разтърве двете групи.

Дотук се стигна откакто през уикенда Турция стартира нова въздушна и наземна военна интервенция в Северна Сирия против позициите на подкрепяната от Съединени американски щати кюрдска милиция YPG.

Турското държавно управление смята сирийската YPG за терористична формация и продължение на паравоенната Кюрдската работническа партия (ПКК), която води кървава битка за самостоятелност в югоизточна Турция от тридесет години.

В понеделник турските военни и техните сирийски съдружници започнаха нова офанзива против кюрдските бойци в град Азаз, който се намира на към 20 километра източно от Африн, като част от интервенцията „ Маслинова клонка “.

Сирийската обсерватория за правата на индивида оповестява, че 21 цивилни жители, измежду които шест деца, са били убити от началото на интервенцията, само че Анкара твърди, че е отстранила единствено „ терористи “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР