Германското контраразузнаване ще разследва крайнодясната партия Алтернатива за Германия, за

...
Германското контраразузнаване ще разследва крайнодясната партия Алтернатива за Германия, за
Коментари Харесай

Контраразузнаването разследва Алтернатива за Германия за екстремизъм

Германското контраразузнаване ще проверява крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " , за откри дали антиимигрантските политики на партията са в нарушаване на отбраната на конституцията против екстремизъм, осведоми " Ройтерс ".

Томас Халденванг, шеф на Службата за отбрана на конституцията BfV, разгласи, че проверяват партията, само че няма да е цялостно следене на партията.

 Снимка 400465
Източник:

Основният закон на Германия съдържа прецизни правила в отбрана против екстремизъм , като разрешава следене от близко и даже оповестяване за противозаконни крайнолеви или крайнодесни партии. Мярката се подхваща рядко, макар че контраразузнаването и преди е следило политически партии.

" Алтернатива за Германия " влезе за първи път в националния парламент след изборите през 2017 година Партията притегли гласове от обичайните политически организации, недоволни от мигрантската политика на държавното управление. Партията към този момент има посланичество във всички 16 районни Народното събрание.

Халденванг означи на конференция в Берлин, че по първична информация на BfV политиките на " Алтернатива за Германия " са против демократичния парламентарен ред . Но той добави, че тези индикации не са задоволителни, с цел да стартира цялостно следене на партията с потребление на шпионски способи.

По думите му шпионската организация ще обърне изключително внимание на младежкото крило на партията и на детайли , доближени до водача на " Алтернатива за Германия " Бьорн Хьоке.

 Снимка 400467
Източник:

BfV отбелязва, че някои членове до Хьоке са имали връзки с организации, които към този момент са избрани като екстремистки.

Партията разкритикува известието на разузнаването.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР