Германското контраразузнаване е обезпокоено, че австрийските им партньори може да

...
Германското контраразузнаване е обезпокоено, че австрийските им партньори може да
Коментари Харесай

Германия подозира австрийските спецслужби заради Русия

Германското контраразузнаване е обезпокоено, че австрийските им сътрудници може да изпращат в Русия данни от страни, с които работят, заяви немският в. " Велт ам зонтаг " часове след абсурда с досегашния вицеканцлер Хайнц-Кристиан Щрахе и видеото от диалога му с подставено лице м.г. в Испания. Изданието напомня, че в края на 2018 година в Австрия бе арестуван офицер, за който се допуска, че е работил таман за съветското разузнаване, написа таблоидът " Кронен цайтунг ", който през 2017 година, преди парламентарните избори, Щрахе е предложил да стане съветска благосъстоятелност. Вестникът се базира на изявление на Томас Халденванг, ръководителя на Федералната работа за отбрана на конституцията (както се споделя немското контраразузнаване), пред парламентарен орган, контролиращ активността ѝ.

" Велт ам зонтаг " отбелязва, че Австрия може погрешно да употребява или даже да съобщи на Русия информация от партньорски страни като Германия. Самото контраразузнаване в Берлин отхвърли коментар. Вестникът цитира случая с обиските в австрийското контраразузнаване м.г.. Сред иззетите тогава материали по разпореждане на вътрешното министерство бяха данни за крайнодесни групи. За непознати служби е изключително значима информацията от базата данни " Мрежа Нептун ", основана посредством продан сред австрийски и други европейски организации.

Австрийският президент Александър Ван дер Белен предложи предварителните парламентарни избори след абсурда, раздрусал крайнодясната Австрийска партия на свободата (АПС), да се състоят през септември. " Предлагам нови избори през септември, по опция при започване на месеца ", съобщи президентът след среща с канцлера Себастиан Курц, който предложи да се състоят изключителни избори поради абсурда. Тайно сниманият запис е станал по време на диалог във вила в Ибиса, където Щрахе предлага великодушни публични поръчки на жена, показала се за племенница на съветски олигарх.

 

970712 АНТИРЕКОРД

Това е второто най-кратко управлявало австрийско държавно управление - едвам 555 дни. По-малко се е задържал единствено поелият властта през 1994 година кабинет на социалдемократи и консерватори (433 дни). Опозицията - управлявалата до 2017 година социалдемократическа партия (в чието държавно управление Курц бе вицеканцлер) - разгласи, че няма да се опълчи на предварителни избори, само че добави, че държи точно канцлера виновен за случилото се. Според партията въпросът е по какъв начин канцлерът е изгубил контрола върху крайнодесните си сътрудници.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР