Германското издание Stern опровега напълно една от последните пропагандните тези

...
Германското издание Stern опровега напълно една от последните пропагандните тези
Коментари Харесай

Русия си изфабрикува история на западно издание. То опроверга пропагандата

Германското издание Stern опровега изцяло една от последните пропагандните тези на Русия, която се базира на измислена публикация в същата медия. Става дума за изказвания, че съгласно информация на изданието началникът на украинското основно разследващо ръководство Кирил Буданов бил ранен и в кома, оповестява Gordonua. 

Информацията първи показа основният съветски пропагандист Владимир Соловьов в своя канал в " Телеграм ", приписвайки информацията точно на Stern. Според него, публицистите на изданието били общували с лекари в болничното заведение, където е приет в болница Буданов. В обявата му се споделя, че началникът на ръководството е получил мозъчно увреждан от черепно-мозъчна контузия. По-късно сходни изявления се появиха и в други канали, в това число беларуски. 

" Единственият проблем е, че Stern в никакъв случай не е разгласил сходна публикация. Последната публикация за шефа на разузнаването Буданов е от 28 февруари и оповестява за неговата оценка за това дали Китай ще достави оръжие на Москва ", се споделя в позицията на Stern.

Изданието акцентира, че сходни " вести " явно се разгласяват на голям брой езици в разнообразни платформи, които Русия употребява за разпространяването на подправени вести, като най-много се употребява италианската новинарска организация Nova news. 

" Фалшивите вести наподобява са част от по-голяма съветска дезинормационна акция, ориентирана съответно против Буданов ", се споделя още в изказването на Stern.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР