Германското издание "Шпигел" е публикувало свое разследване под заглавие .Според

...
Германското издание "Шпигел" е публикувало свое разследване под заглавие .Според
Коментари Харесай

Шпигел: Борисов помагал на Ердоган в нарушение на международните конвенции

Германското издание "Шпигел " е разгласило свое следствие под заглавие.

Според данни на изданието министър председателят Бойко Борисов е оказал помощ на турския режим на президента Ердоган да преследва негови политически съперници и опозиционери. В обявата се загатва, че това се е случило с присъединяване на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров и в нарушаване на интернационалните конвенции.

"Той в никакъв случай не е пазил в загадка отвращението си към европейците. Реджеп Тайип Ердоган упрекна немското държавно управление, че оказва помощ на терористи, обиди Франция, наричайки я подбудител. От седмици той заплашва Гърция с война в морето поради битката за газови залежи ", се споделя в уводната част на текста.

Германското издание акцентира, че до момента една страна от Европейски Съюз е била пощадена от тирадите на турския държавен глава - България. Както и че Ердоган и българският министър председател Бойко Борисов имат особено другарство.

"Приятелството на Ердоган явно има цена. Разследвания на "Шпигел " демонстрират, че българското държавно управление е помогнало за преследването на няколко турски съперници на режима - и по този метод е нарушило интернационалните конвенции и правни правила ", се споделя в обявата, която се базира на данни от турското посолство в София.

Данните на "Шпигел " предполагали, че министър председателят Борисов, някогашният основен прокурор Сотир Цацаров и българските служби са взели участие интензивно в депортирането на турски член на опозицията след опита за прелом в Турция през юли 2016 година Това се е случило макар експлицитния митинг на българския съд против настояването за екстрадиция.

В обявата става дума за изгонването на Абдулах Бююк. Абдуллах Бьоюк се счита за финансист на "ФЕТО " – организацията на проповедника в заточение Фетхуллах Гюлен – главен конкурент на президента Реджеп Ердоган.

Ердоган разгласи война на поддръжниците на Гюлен, който показва за уредник на опита за прелом против режима в Турция през 2016 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР