Германското федерално бюро за оборудване, информационни технологии и техническа поддръжка

...
Германското федерално бюро за оборудване, информационни технологии и техническа поддръжка
Коментари Харесай

Израелски радари ще пазят Германия

Германското федерално бюро за съоръжение, осведомителни технологии и техническа поддръжка на Бундесвера (BAAINBw) разпореди на локалната високотехнологична компания Hensoldt да създаде, достави и конфигурира четири нови радара за противовъздушна защита, заяви изданието Defense Brief.

Новите радари с огромен обхват са част от програмата „ Hughes Air Defense Radar Nachfolgesystem “ (HADR NF). С тях ще се усъвършенства наблюдението на въздушното пространство на Германия и ще се изградят качества за противоракетна защита. За да отговори на условието за качества за противоракетна защита, Hensoldt си сътрудничи с ELTA Systems Ltd, която е дъщерно сдружение на най-голямата израелска отбранителна компания Israel Aerospace Industries Ltd. (IAI).

Германското федерално бюро за съоръжение, осведомителни технологии и техническа поддръжка на Бундесвера избра Hensoldt и ELTA, откакто през март 2020 година пусна питане за предложение за радарните системи. Двете компании работят дружно по осъществяването на контракт за доставка на нови радари с огромен обхват за фрегатите от вида F124 на немския флот.

Системата HADR NF работи в S-диапазона, което я прави доста по-точна при откриването на цели в Космоса в сравнение с другите решения.

HADR NF ще размени съществуващите радари, които се употребяват от 80-те на ХХ век. Новите системи ще обезпечат непрестанно наблюдаване на немското въздушно пространство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР