Германското бизнес доверие се е повишило за втори пореден месец.

...
Германското бизнес доверие се е повишило за втори пореден месец.
Коментари Харесай

Германското бизнес доверие расте за втори пореден месец

Германското бизнес доверие се е повишило за втори следващ месец. Това сочат обявените данни на немския институт за стопански изследвания Ифо (Ifo), цитирани от Асошиейтед прес.

Следеният от близко месечен показател на Ифо за бизнес доверието в Германия се е повишил до 86,2 пункта през юни по отношение на 79,7 пункта през май. Анализаторите чакаха покачване до 85 пункта. 

Оценката на мениджърите за сегашната икономическа обстановка, а още повече за след шест месеца, е по-оптимистична. Ифо отбелязва, че това е най-голямото месечно покачване на индикатора в историята на института, а немският бизнес " вижда светлина в края на тунела ". 

Най-голямата европейска стопанска система навлезе в криза през първото тримесечие, която се чака да се задълбочи през настоящето тримесечие. Икономически съветници на държавното управление оповестиха през вчерашния ден, че стопанската система може да се върне към предходните си нива една през 2022 г. след спад от 6,5 на 100 тази година.

Правителството се стреми да поддържа стопанската система с пакет ограничения на стойност 130 милиарда евро (147 милиарда долара), в това число понижаване на налог добавена стойност за шест месеца, което влиза в действие от идната седмица. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР