Германско ляво движение заплаши, че ще излезе на улицата като

...
Германско ляво движение заплаши, че ще излезе на улицата като
Коментари Харесай

Германско ляво движение организира протести като жълтите жилетки през 2019 г.

Германско ляво придвижване заплаши, че " ще излезе на улицата като " жълтите жилетки " през 2019 година Основателят на новото ляво придвижване " Ауфщеен " ( " Изправи се " - Aufstehen) Сара Вагенкнехт съобщи, че е насърчена от демонстрациите във Франция , че може да провокира смяна и без политическа партия. Тя уточни растящото неравноправие в Германия и недоволството от дейностите на държавното управление да се оправи с казуса като огромна мотивираща мощ за образуване на протестно придвижване.

Лявото придвижване е основано през септември 2018 година и в него членуват съвсем 170 000 души, написа " Гардиън ".

Вагенкнехт разкри, че се възхищава на водача на " Непреклонна Франция " Жан-Люк Меланшон и на водача на лейбъристите Джереми Корбин.

Пред задгранични медии в Берлин тя разясни, че имат огромни проекти за тази година, откакто са осъзнали, че политическите промени могат да се случат с митинги като тези във Франция. Но Вагенкнехт бързо акцентира, че не поддържа насилието.

Марксисткият политик, който се издигна благодарение на партия Левицата, не сподели по кое време придвижването " Ауфщеен " ще провежда митинги.

В придвижването членуват известни немски писатели, политолози, историци и артисти. Вагенкнехт се надява да привлекат елементарни гласоподаватели от целия политически набор и да обединят левите партии - най-вече Левицата и социалдемократите, както и Зелената партия - в общ фронт против обществените проблеми, които разклатиха Европа.

Не имаме намерение да се конкурираме с тези партии. Искаме придвижване, което ще способства за обединяване на тези леви партии и ще провокира ново обществено възобновление, изясни Вагенкнехт.

Според нея в Германия е по-трудно от Франция да убедиш елементарните хора да излязат на улични митинги.

" Франция има изцяло друга просвета на митинги спрямо Германия ", акцентира тя.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР