Германско-кюрдски футболист, добре известен критик на турското правителство, е оцелял

...
Германско-кюрдски футболист, добре известен критик на турското правителство, е оцелял
Коментари Харесай

Кюрдски футболист, критик на Ердоган, оцеля при опит за покушение в Германия

Германско-кюрдски футболист, добре прочут критик на турското държавно управление, е оживял при опит за нападение, до момента в който е карал в Западна Германия, оповестява БиБиСи.

Най-малко два патрона са били изстреляни към управлявания от Дениз Наки автомобил на автомагистрала до град Дюрен в неделя вечерта, оповестява немска медия. Наки не е потърпевш.

Той играе за Амедспор в Турция, а преди този момент за немски клубове.

През април 2017 година кюрдът е наказан условно от турски съд на 18 месеца затвор за " разпространяване на терористична агитация от името на Кюрдската работническа партия ".

През 2016 година Турската футболна асоциация му наложи възбрана да не взе участие в 12 мача за " идеологическа агитация " , обвързвана с кюрдския спор.

Но на този стадий няма доказателства стрелбата да е директно обвързвана с турската страна . Анкара не е коментирала информацията.

Наки съобщи в изявление за " Велт ", че два пъти са стреляли по него от огромна кола с черен цвят . Той разясни, че единият патрон е минал през прозореца в средата на колата му, а другият е блъснал колата до едната гума . Вестникът сподели фотоси с две дупки от патроните.

Полицията проверява случая, разглеждайки го като опит за ликвидиране.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР