Германският здравен министър Йенс Шпан определи руската ваксина срещу COVID-19

...
Германският здравен министър Йенс Шпан определи руската ваксина срещу COVID-19
Коментари Харесай

Германия за руската ваксина: Не ни казват всичко

Германският здравен министър Йенс Шпан дефинира съветската ваксина против COVID-19 като „ незадоволително тествана “, добавяйки, че главната цел е да бъде създаден безвреден артикул и че не се знаят всички обстоятелства към основаното лекарство.

„ Може да е рисково да започнеш да ваксинираш милиони, в случай че не милиарди, хора прекомерно рано... тъй че съм доста скептично надъхан към това, което се случва в Русия “, разяснява Шпан в изявление за радио „ Дойчландфунк “. „ Бих бил доста удовлетворен, в случай че имахме първична, добра ваксина, само че въз основа на всичко, което знаем – и това е главният проблем, а точно, че руснаците не ни споделят доста – тя не е задоволително тествана “, съобщи още той.

Вчера съветският президент Владимир Путин заяви, че страната му е първата в света, публично записала формула против новия ковид, както и че се възнамерява имунизацията на жителите да стартира през октомври. Ваксината е наречена „ Спутник V “ препраща към името на първия спътник, изстрелян от Съветския съюз в Космоса през 1957 година.

Едва 10% от клиничните проби са сполучливи, което кара някои учени да се притесняват, че Москва слага националния авторитет пред сигурността. Същевременно управляващите твърдят, че тя е „ изцяло безвредна “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР