Германският вицеканцлер и министър по икономическите въпроси и опазването на

...
Германският вицеканцлер и министър по икономическите въпроси и опазването на
Коментари Харесай

Германия: Не трябва да изпращаме войски в Украйна. Това е червена линия

Германският вицеканцлер и министър по икономическите въпроси и опазването на климата Роберт Хабек (Зелени) още веднъж съобщи, че Германия не би трябвало да става страна в спора в Украйна. Възможното наличие на немски войски в Украйна е алена линия, която не би трябвало да бъде пресичана.

" Не би трябвало да ставаме участници във войната. Важно е тази граница постоянно да бъде непокътната ", съобщи Хабек в сряда по радио Deutschlandfunk. Запитан къде той персонално слага алената линия, Хабек отговори, че това е " наличието на немски войски в Украйна ".

В понеделник Хабек дойде в Киев на необявено посещаване с дребна делегация от представители на немския бизнес. Основните тематики на пътуването бяха възобновяване на Украйна и съдействието в енергийния бранш. Това е първото посещаване на Хабек в Украйна след началото на специфичната военна интервенция на Русия и в качеството му на федерален министър. През май 2021 година той посети страната в качеството си на ръководител на Зелените и тогава беше остро подложен на критика даже в личната си партия за това, че изиска доставки на отбранителни оръжия за Киев. Понастоящем Зелените са най-гласовитият немски бранител на оръжейните доставки за Украйна.

Германският канцлер Олаф Шолц неведнъж е заявявал, че Германия и НАТО като цяло няма да станат страна в спора в Украйна, само че че Западът ще продължи да поддържа страната, до момента в който е належащо.

 

Източник " Гласове "

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!     

 

 

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР