Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер заяви в публикувано днес интервю

...
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер заяви в публикувано днес интервю
Коментари Харесай

Германският вътрешен министър: Няма да отстъпя на Меркел в спора за мигрантите

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер съобщи в оповестено през днешния ден изявление във в. " Зюддойче цайтунг ", че няма да отстъпи в разногласието си с канцлерката Ангела Меркел за имиграционната политика на страната, съобщи ДПА.

Зеехофер акцентира, че е решен да стартира да връща на границата мигранти, регистрирани в друга страна от Европейски Съюз, в случай че бъде открито друго задоволително решение. По думите му би било извънредно извънредно за Меркел да употребява политическата си власт за налагане на несъгласие на проектите му. " Няма да позволим това да се случи ", прибавя той, наблягайки, че канцлерката е направила огромен въпрос от нещо дребно.

Острият спор за миграцията сред Християнсоциалния съюз (ХСС) на Зеехофер и Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел избухна тази седмица. ХСС желае от началото на идващия месец да стартира да връща на границата всички бежанци, които към този момент са регистрирани в друга страна от Европейски Съюз. Германски депутати считат, че проектът може да докара до раздробяване на съдружното държавно управление, напомня ДПА.

" Ако срещата на върха на Европейски Съюз не донесе ефикасни решения, към този момент записаните в друга страна от Европейски Съюз мигранти ще бъдат връщани ", съобщи ръководителят на ХСС, визирайки идната на следващия ден изключителна среща за миграцията. Той акцентира, че в никакъв случай не е предложил цялостно затваряне на границата, отбелязва Българска телеграфна агенция, представена от novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР