Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер заяви в публикувано днес интервю

...
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер заяви в публикувано днес интервю
Коментари Харесай

Германският вътрешен министър: Няма да отстъпя на Меркел в спора за мигрантите

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер съобщи в оповестено през днешния ден изявление във в. "Зюддойче цайтунг ", че няма да отстъпи в разногласието си с канцлерката Ангела Меркел за имиграционната политика на страната, съобщи ДПА.

Зеехофер акцентира, че е решен да стартира да връща на границата мигранти, регистрирани в друга страна от Европейски Съюз, в случай че бъде открито друго задоволително решение. По думите му би било извънредно извънредно за Меркел да употребява политическата си власт за налагане на несъгласие на проектите му. "Няма да позволим това да се случи ", прибавя той, наблягайки, че канцлерката е направила огромен въпрос от нещо дребно.

Острият спор за миграцията сред Християнсоциалния съюз (ХСС) на Зеехофер и Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел избухна тази седмица. ХСС желае от началото на идващия месец да стартира да връща на границата всички бежанци, които към този момент са регистрирани в друга страна от Европейски Съюз. Германски депутати считат, че проектът може да докара до раздробяване на съдружното държавно управление, напомня ДПА.

"Ако срещата на върха на Европейски Съюз не донесе ефикасни решения, към този момент записаните в друга страна от Европейски Съюз мигранти ще бъдат връщани ", съобщи ръководителят на ХСС, визирайки идната на следващия ден изключителна среща за миграцията. Той акцентира, че в никакъв случай не е предложил цялостно затваряне на границата, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР