Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер възнамерява да се оттегли от

...
Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер възнамерява да се оттегли от
Коментари Харесай

Хорст Зеехофер се оттегля от поста председател на ХСС на 19 януари

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер има намерение да се отдръпна от председателския пост на Християнсоциалния съюз (ХСС) на 19 януари следващата година, в деня, когато ще се състои ексклузивен конгрес за избор на нов водач на партията, съобщи ДПА.

 © Българска телеграфна агенция / АРХИВ
" На тази дата ще освободя поста си на партиен водач ", съобщи през днешния ден в документално изказване Зеехофер и добави: " 2019-та ще е година на обновяване на ХСС ".

69-годишният политически деец и лоялен съдружник на канцлера Ангела Меркел не разяснява бъдещето си като министър на вътрешните работи. В неделя Зеехофер заяви, че желае да се откаже и от поста си в държавното управление, само че не посочи по кое време може да стане това, споделиха източници на ДПА.
 Бурни партийни съвещания в Берлин Бурни партийни съвещания в Берлин
В Германия през днешния ден поотделно, при закрити врата, заседаваха управленията на двете огромни партии - консерватори и социалдемократи. Християн-демократичес...

Разпространено е мнението, че общественият спор тази година на Зеехофер с Меркел по въпроса за мигрантите и граничната сигурност съгласно мнозина е довел до сериозен спад в известността на трите ръководещи партии: неговата ХСС, Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел и десноцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП).
 В конкуренция за наследството на Ангела Меркел В конкуренция за наследството на Ангела Меркел
Ден откакто разгласи, че се отдръпва поетапно от политиката, немският канцлер Ангела Меркел се върна към държавните каузи. В Берлин тя организира инвести...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР