Германският външен министър Зигмар Габриел се обяви за прекратяването на

...
Германският външен министър Зигмар Габриел се обяви за прекратяването на
Коментари Харесай

Германия тотално отсвирва Турция

Германският външен министър Зигмар Габриел се разгласи за прекратяването на договарянията с Турция за участие в Европейски Съюз, заяви DPA.

“Брюксел би трябвало да спре договарянията с Турция за участие в Европейски Съюз. Знам, че мнението на водача на социалдемократите Мартин Шулц е сходно. Аз го споделям. Знам и че множеството германци имат вяра, че в Турция има разбирания, които няма по какъв начин да подхождат на концепцията за Европейски Съюз.

Не мисля, че турският президент Реджеп Ердоган желае да наложи европейски разбирания. Той го съобщи пред мен още преди няколко години. В Анкара са се насочили към тоталитарен режим. Ние не желаеме да късаме дипломатически връзки. Все отново ускоряваме икономическото си давление. Няма по какъв начин да се откажем от своите вложения. Сега нещата в Турция са много рискови “, съобщи Шулц.

Отношенията сред Германия и Турция се обтегнаха през последните няколко месеца. Турският президент Реджеп Ердоган непрекъснато си разменя упреци с немски политици. Всече и Австрия се разгласи за завършек на договарянията, само че няколко други страни поддържат тяхното продължение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР