Германският външен министър Зигмар Габриел разкритикува остро подхода Америка на

...
Германският външен министър Зигмар Габриел разкритикува остро подхода Америка на
Коментари Харесай

Германия натиска за възстановяване на специалните отношения на ЕС със САЩ

Германският външен министър Зигмар Габриел разкритикува остро метода " Америка преди всичко " на американския президент Доналд Тръмп , наблягайки, че околните връзки на Съединени американски щати със мощен Европейски съюз са толкоз в полза на Вашингтон, колкото и на Европа , оповестява " Асошиейтед прес ".

Зигмар Габриел сподели пред международни водачи и висши военни на Мюнхенската конференция по сигурността, че откакто Съединени американски щати към този момент не са единствената безспорна суперсила, рационално е да разчитат за помощ на обичайните си сътрудници в Европа , които споделят сходни полезности.

Същевременно немският първи посланик посочи, че е ясно, че европейските страни също се нуждаят от Съединени американски щати, в случай че желаят да " оформят бъдещето, а не просто да го понасят ".

" Нашата мощ в Европа не е задоволителна за това. Нито Европейски Съюз, нито Съединени американски щати могат да го сторят сами. Трябва да разчитаме на нашите другари и сътрудници ", акцентира Габриел.

Европа също по този начин би трябвало да работи по-добре дружно сама по себе си, уточни още той и добави, че Европейски Съюз се нуждае както от принадлежности, по този начин и от обща тактика за дейно одобряване на ползите си в международен мащаб . Габриел означи, че макар че Европа не може да се опира просто на военна тактика, тя също по този начин не може да пренебрегне военните и отбранителните разноски.

" Като единствените вегетарианци, ще имаме проблем в света на хищниците ", предизвести многозначително немският външен министър.

Никоя страна в Европа не се е възползвала толкоз от американската помощ, колкото Германия след Втората международна война, съобщи Габриел, добавяйки, че " ние с неспокойствие научихме " правилата на демокрацията, мултилатерализма, интернационалното право и свободната търговия от връзките със Съединени американски щати .

" Може би това може да изясни за какво по-специално ние, германците, сме толкоз разочаровани , когато погледнем през Атлантическия океан - тъй като към този момент не разпознаваме нашата Америка ", посочи той.

Габриел прикани за завръщане към по-голямо взаимно съдействие, заявявайки, че в този момент не е време за " просто гонене на самостоятелните национални ползи ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР