Германският външен министър Хайко Маас каза пред Съвета за сигурност

...
Германският външен министър Хайко Маас каза пред Съвета за сигурност
Коментари Харесай

Германският външен министър: ООН трябва да разшири разбирането си за мир и сигурност

Германският външен министър Хайко Маас сподели пред Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, че той най-накрая би трябвало "изцяло да схване по-широко схващане на мира и сигурността ", съобщи ДПА.

Маас ръководи през вчерашния ден по видеовръзка конференция за въздействието на пандемията от ковид върху интернационалния мир и сигурност, ден откакто Германия пое за един месец председателството на Съвета.

"Основателите на Организация на обединените нации може да са имали поради артилерия, бомбардировачи и бойци, когато са подготвяли Хартата ", посочи Маас. "Днес знаем, че вирусът може да е по-смъртоносен от огнестрелно оръжие, че хакерска атака може да аргументи повече вреди от боец, а климатичните промени заплашват повече хора от множеството елементарни оръжия ".

Нужни са ранни превантивни дейности, учредени на добра отчетност и подобаващ потенциал в системата на Организация на обединените нации, сподели немският първи посланик.

Германия поема председателствата на Европейски Съюз и на Организация на обединените нации

Заседанието на Съвета за сигурност се организира ден, откакто той утвърди резолюция, подкрепяща апела на генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш от 23 март.

Гутериш настоя за преустановяване на огъня в международен мащаб, с цел да може фокусът да се насочи върху оправянето с пандемията от ковид, след месеци на договаряния, спъвани от омраза сред Съединени американски щати и Китай.

Наричайки резолюцията, "много закъсняла ", Маас сподели, че съветът би трябвало да я реализира като работи съответно за прекратяването на огъня в обособените страни.

Маас посочи, че пандемията разкрива риска от биотероризъм и към този момент е посочила някои и от способите, посредством които подготвеността може да се окаже незадоволителна, в случай че заболяването бива умишлено манипулирана, с цел да е по-заразна, или бъде преднамерено публикувана на доста места по едно и също време, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР