Германският външен министър Хайко Маас заяви, че Русия може да

...
Германският външен министър Хайко Маас заяви, че Русия може да
Коментари Харесай

Германия: Русия може да спаси ядрения договор, ако спре да го нарушава

Германският външен министър Хайко Маас съобщи, че Русия може да избави Договора за нуклеарни ракети със междинен обхват - ИНФ, в случай че се освободи от крилатите ракети , нарушаващи контракта, оповестява " Ройтерс ".

" Вярваме, че Русия може да избави този контракт и не е загадка, че ние, както и другите страни от НАТО, имаме вяра, че има ракета, която нарушава този контракт и би трябвало да бъде отстранена ", разяснява Маас след диалози със Сергей Лавров.

" Ние още веднъж говорихме за Договора за унищожаване на ракети със междинен обхват, той обезпечава сигурност в Европа в продължение на 30 години и е крайъгълният камък на европейската архитектура на сигурността , тъй че ние сме доста заинтригувани да запазим този контракт. федералното държавно управление на Германия прави всичко, с цел да подсигурява, че този контракт има бъдеще ", добави Маас.
 Хайко Маас: Договорът за нуклеарните оръжия е основен
Хайко Маас: Договорът за нуклеарните оръжия е основен

Германия поддържа позицията на Съединени американски щати и НАТО към Русия

" Въпреки това виждаме, че се водят договаряния, съветската страна е подготвена да продължи тези договаряния , с цел да употребява оставащото време, с цел да отговори на въпроси и да даде информация, с цел да способства за спазването на Договора за ИНФ ", изясни външният министър на Германия.

Маас разгласи също, че Германия ще организира интернационална конференция за надзор на нови типове оръжия напролет в Берлин . " Въпросът за интернационалната архитектура за надзор на въоръженията е в интернационалния дневен ред, който прекомерно рядко се обсъждаше в предишното , тъй че ви поканвам на конференция в Берлин напролет, с цел да обсъдим регулирането на нови типове оръжия ", добави той.

" Надявам се, че присъединяване ще бъде необятно и ще бъде допустимо да се обсъдят всички самостоятелни оръжейни системи , роботи убийци , създадени през последните години и системи, които не са обект на задоволителен интернационален надзор и интернационалните правила ", разяснява ръководителят на немската дипломация.
 Пентагонът вкарва изкуствен интелект за надзор на оръжейни системи
Пентагонът вкарва изкуствен интелект за надзор на оръжейни системи

Денят на страшния съд?

Германия, немското гражданско общество и хората като цяло би трябвало да развиват положителни, другарски връзки с Русия, разяснява Маас, представен от ТАСС.

" През последните месеци организирахме много диалози и стартирахме разнообразни взаимни начинания . Ние сме на верния път , тъй като Германия, нейният народ и гражданското общество имат незабавна потребност от положителни връзки сред нашите страни. Стремим се да осъществим това искане и ще работи дружно за подсилване на основите на двустранните връзки ", изясни немският външен министър.

Той обърна внимание на обстоятелството, че тази и идната година Германия ще бъде измежду непостоянните членове на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации и в това си качество ще би трябвало да поеме по-голяма отговорност, в това число и в интернационалните връзки .

" Готови сме да поемем такава отговорност. Има редица интернационалните тематики, които ще обсъдим и по които ще работим дружно в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Радвам се, че по редица от тези тематики, които засягат и нас и вас, към този момент започнахме и продължаваме да се ангажираме с градивен разговор ", добави той.

Хайко Маас показва убеденост в триумфа на започнатите научни и просветителни партньорства .
 Германия желае Русия да остане в Съвета на Европа
Германия желае Русия да остане в Съвета на Европа

Хайко Маас се тормози, че Руската федерация се отдалечава от съдебна експертиза

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР